Deeplink

Via bovenstaande (deep)link vindt u een interessante uitspraak waaruit blijkt dat een ontslag op staande voet van een dronken werknemer geen stand houdt i.v.m. een (eigen) intern sanctiebeleid.

Kort samengevat was de werknemer dronken op het werk verschenen op een door de werkgever georganiseerde ‘Iftar’. De werknemer werd, als gevolg van zijn beschonken toestand, naar huis gestuurd en nog aangeboden om hem naar huis te brengen. De werknemer weigert dit en stapt op de parkeerplaats in de auto en rijdt daarbij tegen de auto van een collega waarna een woordenwisseling ontstaat en zelfs een worsteling waarbij een klap wordt uitgedeeld.

Uiteindelijk wordt de politie ingeschakeld en deze neemt de werknemer mee voor verhoor.
De werkgever ontslaat de werknemer op staande voet en de werknemer voert hiertegen verweer.

Het Hof heeft uiteindelijk bepaald dat een ontslag op staande voet geen stand houdt nu het intern sanctiebeleid een eerste officiële waarschuwing voorschrijft en dat (pas) bij  herhaling de mate van sanctie zal toenemen en in het uiterste geval een ontslag op staande voet.

Deze uitspraak toont aan dat als er een intern sanctiebeleid is opgesteld het belangrijk is om deze te (blijven) volgen.

Heeft u als werkgever een vraag over uw sanctiebeleid? Neem dan contact op met Keizersgracht Juristen via telefoonnummer 045 – 574 03 03.

mr. Kyle Peusch